Noutăți

Implementarea în Republica Moldova a standardelor europene pentru produse în sectorul construcțiilor: provocări și perspective

În cadrul Institutului Național de Standardizare (INS), a fost organizată o masă rotundă cu genericul: Implementarea în Republica Moldova a standardelor europene pentru produse în sectorul construcțiilor: provocări și perspective.

Scopul organizării mesei rotunde a fost de a informa și intensifica dialogul cu reprezentanții din domeniul construcțiilor privind standardele europene adoptate în cadrul DCFTA și de a promova beneficiile utilizării standardelor europene în activitatea lor.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), INS, Inspecției de Stat în Construcții, organismelor de certificare, laboratoarelor de încercări și companiilor din sectorul construcțiilor.

Dl Iurii Socol, director INS, a prezentat studiul Implementarea în Republica Moldova a standardelor europene privind produsele pentru construcții: provocări și perspective, care a fost elaborat și publicat în cadrul proiectului Informarea publicului și părților interesate despre standardele europene adoptate în cadrul ZLSAC. Scopul elaborării acestui studiu a fost de a identifica mecanismele de tranziţie efectivă la noile standarde europene din sectorul construcțiilor, de a elabora recomandări pentru a facilita și accelera tranziția la standardele europene și de a spori eficiența acestui proces, de a elucida beneficiile asociate cu tranziția la noile standarde europene, precum și de a identifica principalele provocări pentru mediul de afaceri. Prezentarea studiului realizat o puteti gasi aici.

Cu respect,
Echipa CERTMATCON

14.11.2017