Noutăți

Earth day- everyday!

Cu toții avem nevoie de un Pământ sănătos pentru a susține locurile de muncă, mediul de trai, sănătatea și bunăstarea familiei și a comunității. O planetă sănătoasă nu este o opțiune, este o necesitate. Pentru a contribui la bunăstarea planetei pe care o populăm, vă îndemnăm să vă implicați și într-un șir de acțiuni în afara mediului virtual:

– Salubrizați cartierul DVS sau parcul din apropiere. Mergeți la o plimbare cu o pungă de gunoi și colectați obiectele din plastic pe care le găsiți.

– Schimbați produsele casnice și de curățare. Utilizați vesela, ustensilele și produsele de curățat care nu sunt dăunătoare pentru sănătate și mediu, de ex.: folie de aluminiu 100% reciclată, hârtie pergament fără substanțe chimice pentru coacere, pungi de gunoi biodegradabile, detergenți ecologici.

– Plantați un arbore. Știați că plantarea unui stejar aduce mai multe specii de insecte și păsări decât o curte întreagă de plante?

– Protejați și susțineți insectele polenizatoare. O modalitate de a face acest lucru este să selectați și să plantați plante care atrag albinele, fluturii. Evitați să utilizați în apropierea acestor terenuri erbicide sau alte substanțe toxice.

– Evitați să utilizați pesticide și substanțe chimice pentru producerea produselor alimentare.

– Evitați risipa de produse alimentare. Aproximativ o treime din alimentele pe care le producem anual sunt risipite.

– Implicați copiii. Educați copiii să iubească și să protejeze mediul ambiant.

Distanțarea socială pe perioada pandemiei nu înseamnă că nu putem ieși afară pentru a ne bucura de natură, atât timp cât o facem în mod responsabil. Natura nu este anulată! Marcăm Ziua Pământului, apreciind și respectând natura ce ne înconjoară.

Cu respect,
Echipa CERTMATCON

22.04.2021